google844845ad3563d3d6.html google-site-verification: google8405d54fd5c448d3.html

Fedtkrans til fugle

Af | fra 14. januar 2015 | 0 Kommentarer

Her er et forslag til en aktivitet, der er oplagt i efterår og vintersæsonen. Forslaget kommer fra artiklen “ting man skal prøve i vuggestuen” af Ophelia Achton, Biolog og underviser på pædagoguddannelsen.

Sådan gør man:

Find en form der i forvejen har form som en krans, her er det en silikonebageform der er brugt.

Bind en lille krans af grene fra haven der passer ned i formen. Birk, lærk, rød el, pil og hassel er for eksempel velegnede. Bind grenkransen sammen med bindegarn (tyndt ståltråd der bruges til at binde kranse) og lav en løkke øverst som den færdige foderkrans kan hænge i.

Ofte anbefaler man ikke dette trin, men fordi fuglene sidder på toppen af kransen og spiser, sker der tit det at kransen bliver spist væk i toppen og derfor falder ned. Med grenkransen som skellet kan kransen holde sig samlet til der er spist op. Desuden er kransen smukkere, at se på mens fuglene gradvis tømmer den for fedt, når der er en lille grenkrans indeni.

Læg grenkransen ned i formen og fyld op med nødder, rosiner og frø. Nødder der er blevet harske og rosiner der er indtørrede er perfekte.

Smelt svinefedt eller palmin i en gryde. Lad det køle en lille smule af og hæld det ned i formen. Til denne krans har jeg brugt 1 kg fedtstof, men mængden afhænger naturligvis af din form.

Stil formen køligt (køleskabet er perfekt) indtil fedtstoffet er størknet.

Tag kransen ud af formen og hæng den op et sted hvor du kan se den fra dine vinduer og hvor fuglene samtidigt er trygge. Det bedste sted er i et træ eller ved nogle buske.

Comments are closed.